Chaos Tuben matka jatkuu!

Kiitos kaikille Chaos Tuben kävijöille ja Staralle menneistä kahdesta vuodesta!

Matka on ollut mainio ja paljon hienoja artisteja ja muita haastateltavia on matkan varrella tullut vastaan. Aika on ollut antoisa, mutta nyt on aika jatkaa matkaa, joten kiitän itseni ja kaikkien vapaaehtoisesti tätä blogia kanssani tehneiden puolesta kaikkia teitä, jotka tämän tekstinsä eteensä saavat.

Chaos Tuben löydät myös Facebookista kuten tähänkin saakka. Kevään odotusta ja käykää keikoilla!!!

Tiia Santavirta

chaostube@welho.com

Tallennettu kategorioihin Yleiset | Avainsanoina | Kommentit poissa käytöstä

Viidakon tähtöset! Videohaastattelussa Maisa ja Susanna P.

Kuva: Tiia Santavirta

Tallennettu kategorioihin Haastattelut, Viihde | Avainsanoina | Kommentit poissa käytöstä

Viidakon tähtöset! Videohaastattelussa Martina & Iida – Martina ”Vihaan paskan puhumista”

Tallennettu kategorioihin Haastattelut, Viihde | Avainsanoina , , | Kommentit poissa käytöstä

Kuvagalleria! Pariisin Kevät @ Nosturi, Helsinki 2.3.2012

Kuvat: Joanna Tzortzis

Tallennettu kategorioihin Keikkakuvat, Musiikki | Avainsanoina | Kommentit poissa käytöstä

Kuvagalleria! The Sounds @ Kaapelitehdas, Helsinki 2.3.2012

Kuvat: Tiia Santavirta

Tallennettu kategorioihin Keikkakuvat, Musiikki | Avainsanoina , , | Kommentit poissa käytöstä

Viidakon tähtöset! Susanna Ruotsalainen: ”Ei sitä tiedä vaikka kirjoittaisin Matista vielä kirjan. Sen pohjalta voisi tehdä musikaalin ja elokuvan”

Chaos Tube tapasi eilen Viidakon tähtöset -ohjelman lehdistötilaisuudessa Matti Nykäsen kanssa kihloissa olevan Susanna Ruotsalaisen, joka kertoi haastattelussa myös tulevaisuuden suunnitelmista nyt Matin juuri vapauduttua vankilasta.

”Tulevaisuudessa haaveina on tehdä Matista kirja, jonka pohjalta voisi tehdä myös musikaalin”, kertoo Susanna. Mahdollisesta elokuvasta Susanna sanoo: ”kerrankin sellaisen elokuvan, johon Matti on jotakin sanonut ettei sitä tehdä joidenkin muiden toimesta, pelkkää fiktiota”.

Tallennettu kategorioihin Haastattelut, Viihde | Avainsanoina , , | Kommentit poissa käytöstä

Kuvagalleria! Idols top 15 ratkaisulähetys @ Peacock, Helsinki 26.2.2012

Musiikki: Stina Girs: Anna mun mennä

Kuvat: Tiia Santavirta

Tallennettu kategorioihin Idols 2012, Keikkakuvat | Avainsanoina , , , , , | Kommentit poissa käytöstä

Pariisin Kevät @ NRJ Live, Helsinki 24.2.2012

On jo helmikuinen iltahämärä kun saavun bussilla lumiseen Lauttasaareen. Suuntana on NRJ:n studio, jonka löytäminen tuottaa aluksi vaikeuksia. Ei siksi, että se olisi jotenkin vaikeasti löydettävissä vaan lähinnä siksi, että olen itse avuton suunnistamaan paikkoihin. Törmään kahteen tyttöön sekä poikaan, joilla on sama suunta kuin minulla. Yhdessä löydämme pian oikean pihan. Rakennuksen ikkuna on auki ja sieltä kajahtaa ilmoille sulosointu jonka tunnistan välittömästi – Olen kuullut merestä. Olen nimittäin myös kuullut uudesta Kaikki on satua -levystä, jonka avausraita on välittömästi kytköksissä ikkunasta kajahtaviin säveliin. Kyseessä on siis NRJ radion live-ilta, jota tähdittää Pariisin Kevät.

Nousemme portaita ylös studioon, jossa meitä odottaa myös muu juhlakansa. NRJ live on kuukausittain järjestettävä yksityistilaisuus, joka järjestetään NRJ:n toimistolla Helsingissä. Bändi on koonnut toimiston nurkkaan tavaransa ja huolimatta hetki sitten tapahtuneesta soundcheckistä, saapuessamme lavan äärelle bändi on jo ehtinyt poistumaan jättäen soittimensa odottamaan soittajiansa.

Voin ihan rehellisesti tässä välissä kertoa, että alun perinkin odotin illalta lähinnä rentoa fiilistelyä, bändi on nimittäin kotimaisista akteista ehdoton suosikkini. Minulle Pariisin Keväässä parhainta on se, ettei koskaan voi tietää mitä kannattaa odottaa, jokainen levy yllättää omalla tavallaan kuulijansa. Jos jokin ajatus kuulostaa järjettömältä, Arto Tuunela varmasti laulaa siitä sanoituksissaan ja jos jotain ”ei vaan voi tehdä” musiikissa, Pariisin Kevät varmasti tekee sen. Ehkä juuri tämä ihana epämääräisyys, hullu kokeilunhaluisuus sekä urbaani herkkyys tekevätkin Pariisin Keväästä niin kovin herttaisen ja rakastettavan.

Sosiaalisen kanssakäymisen ja tarjolla olevien virvokkeiden nauttimisen jälkeen bändi nousee lavalle vihdoin puoli kahdeksan maissa. Pariisin Kevät soittaa kaksi kappaletta ennen suoraa lähetystä eksklusiivisesti vain paikalla oleville fiilistelijöille. Studio-yleisö ei kuitenkaan sen kummempia lämmittelyitä kaipaa vaan tanssahtelee tai vähintäänkin heiluu tasaisesti biisien tahtiin jo alusta alkaen. Suoran lähetyksen bändi aloittaa kappaleella Olen kuullut merestä, joka tosiaan avaa kyseisen illan lisäksi myös Pariisin Kevään uuden levyn.

Heti perään Tämän kylän poikii villitsee studion välittömästi ja yleisö laulaa kovaäänisesti mukana, on ilmiselvää että tämä edellisen levyn sinkku on edelleen Pariisin Kevään kovin hittibiisi (toistaiseksi). Vanhempi linja jatkuu Meteoriitilla, joka myös huumaa osan yleisöstä täysin, mitä luultavammin etenkin pitkän linjan fanit nauttivat tästä herkusta erityisesti. Lähetys loppuu uuden levyn ensimmäiseen sinkkubiisiin; Saari kajahtaa soittimista ja on ilmiselvää, että juuri tämä kappale on pauhannut radioaalloilla viimeiset kuukaudet.

Lähetys loppuu ja Pariisin Kevät palkitsee studio-yleisön vielä kahdella biisiherkulla. Ihmiset silminnähden nauttivat musiikista täysin siemauksin, osa tanssii enemmän kuin kympillä mukana Pentti Holapan tahtiin ja osa fiilistelee silmät kiinni kun Vanginvartijan uni valtaa huoneen sävelillään. Bändi poistuu lavalta, mutta palaa vielä kerran tanssittamaan studiota Pikku Huopalahden tahtiin.

Pariisin Kevään musiikki on juuri niin välitöntä kuin bändin suhde faneihinsa. Vaikka ihastuttavan leikkisä musiikki näytteleekin pääosaa, rakentuu livekokemus tämän bändin kanssa suuresti myös juuri sen siteen varaan. Pariisin Kevättä ei vain mennä katsomaan keikalle, Pariisin Kevään keikalle mennään olemaan yhdessä, hymyilemään tuntemattomille ja kutittelemaan tanssijalkaa.

Pariisin Kevät ei ole aikaisemmin kertaakaan esittänyt uusia kappaleitaan livenä. Haastatellessani Arto Tuunelaa vain muutama viikko sitten ei bändi juurikaan ollut edes päässyt vielä treenaamaan uutta levyä. Minkäänlaista jännitystä ei kuitenkaan ainakaan päällepäin ole havaittavissa ja kappaleet ovat muutenkin vääntäytyneet mainiosti livemuotoonsa. Pariisin Kevään livekunto kolmannen levyn jälkeen on samanaikaisesti uhkaavan päällekäyvä sekä kesäisen piristävä. Jos talvi tuntuu vielä vähän liian ankealta ja ikävä kevättuulahduksesta kasvaa jo sietämättömäksi, ajaa Pariisin Kevään uusi levy käytännössä saman asian.

Kyseistä levyä juhlitaan tänään myös levynjulkkareiden merkeissä Helsingin Nosturissa. Ovet aukeavat klo. 21:00, Pariisin Kevät nousee lauteille klo 23:00. ”I ♥ PARIS” jatkot pitkittävät tunnelmaa Nosturin Alakerrassa keikan jälkeen hamaan pilkkuun saakka.

Teksti ja kuvat: Joanna Tzortzis

Tallennettu kategorioihin Keikka-arviot | Avainsanoina , , | Kommentit poissa käytöstä

BLACK LABEL SOCIETY LÄMMITTELEE OZZY & FRIENDSIÄ HELSINGISSÄ

Kitarataituri Zakk Wylden luotsaama Black Label Society on varmistunut lämmittelijäksi Ozzy Osbourne & Friends -konserttiin, joka järjestetään Hartwall Areenalla, Helsingissä, keskiviikkona 23. toukokuuta. Zakk Wylde nousee lavalle BLS-keikkansa jälkeen myös Ozzy Osbourne & Friends -kokoonpanossa, joka siis korvaa alun perin Black Sabbathille suunnitellun esiintymisen. Konsertin lippuja voi tiedustella Lippupisteestä.

Black Sabbath tiedotti pari viikkoa sitten, ettei yhtye voi toteuttaa tulevaa kiertuettaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan yhtyeen alkuperäisjäsenen, kitaristi Tony Iommin sairastuttua imusolmukesyöpään. Black Sabbath ei kuitenkaan halunnut aiheuttaa pettymystä faneilleen peruuttamalla odotettuja keikkoja, vaan osoittaa tukensa sairastuneelle Tony  Iommille toteuttamalla konsertit Ozzy Osbourne & Friends -kokoonpanolla.

Jo ennakkoon loppuunmyytyyn Black Sabbathin konserttiin ostetut liput käyvät Ozzy Osbourne & Friends -konserttiin sellaisenaan. Lipunostajat voivat halutessaan myös palauttaa liput huhtikuun loppuun mennessä Lippupisteeseen.

KONSERTTI:

Ozzy Osbourne & Friends + Black Label Society

Ke 23.5.2012 Helsinki, Hartwall Areena

Ovet klo 18.30

LIPUT:

79 / 75 euroa + mahd. toimituskulut Lippupisteen myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600 900 900 (1,97e/min + pvm) ja netissä www.lippu.fi

Tallennettu kategorioihin Keikkainfo | Avainsanoina , | Kommentit poissa käytöstä

AMERIKKALAISLEGENDA TONY BENNETT MUSIIKKITALOON ELOKUUSSA

Yhdysvaltojen legendaarisimpiin laulajatähtiin lukeutuva, tänä vuonna 86 vuotta täyttävä Tony Bennett saapuu konsertoimaan Suomeen elokuussa. Viime vuosina erityisesti ”Duets”-levytystensä johdosta ajankohtainen Bennett konsertoi Musiikkitalossa, Helsingissä, maanantaina 6. elokuuta. Illan avaa Bennettin nuorin tytär, pop/jazz-laulajatar Antonia Bennett. Konsertin lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 7. maaliskuuta Lippupalvelussa.

Tony Bennett lukeutuu siihen harvaan artistien joukkoon, jonka uudet albumit ovat nousseet listoille 50-, 60-, 70-, 80- ja 90-lukujen lisäksi myös 2000-luvun puolella. Hänen klassikkokappaleistaan ”I Left My Heart In San Francisco”, ”I Wanna Be Around”, ”The Good Life” ja “Who Can I Turn To (When Nobody Needs Me)” on tullut jo lähes musiikkistandardeja ja hänen äänensä tunnistetaan kaikkialla. Duettoja Tony Bennett on laulanut aina vuonna 1950 aloittaneesta radio/tv-ohjelmastaan Songs for Sale lähtien. Bennett on laulanut mm. Frank Sinatran, Ella Fitzgeraldin ja Judy Garlandin kanssa. Vuonna 2006, juhlistaakseen 80. syntymäpäiväänsä, Bennett julkaisi ”Duets: An American Classic” -albumin, jolla mies duetoi mm. Paul McCartneyn, Elton Johnin, Barbra Streisandin ja Bonon kanssa. Levy voitti kolme Grammyä ja siitä tuli yksi tuon vuoden myydyimmistä äänitteistä.

Viime vuonna duetointi sai jatkoa, kun Bennett täytti 85 vuotta. ”Duets II” -albumilla charmikas tähti laulaa jälleen uuden artistikavalkadin kanssa, mukana on mm. Andrea Bocelli, Michael Buble, Aretha Franklin, Josh Groban, Lady Gaga, John Mayer ja jo edesmennyt Amy Winehouse, jonka kanssa Bennett lauloi kauniin “Body And Soul” -kappaleen. ”Duets II” meni suoraan Yhdysvaltain listaykköseksi ja teki Bennettistä ensimmäisen 85-vuotiaan, joka on tämän saavuttanut! Albumi voitti myös vastikään kaksi Grammya.

Isänsä jalanjälkiä musiikkialalle seurannut Antonia Bennett on matkannut isänsä kanssa viime vuodet tämän konserttikiertueilla. Pehmeä-ääninen Antonia on valmistunut arvostetusta Berklee School of Musicista Bostonissa.

KONSERTTI:

Tony Bennett + Very Special Guest Antonia Bennett

Ma 6.8.2012 klo 19.30 Helsinki, Musiikkitalo

LIPUT:

Myyntiin ke 7.3.2012 klo 9

119 / 99 / 79 / 49 + mahd. toimituskulut Lippupalvelun myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-10-800 (1,96 euroa/min + pvm) ja 0600-10-020 (6,79 euroa/puhelu + pvm) ja netistä www.lippupalvelu.fi

Tallennettu kategorioihin Keikkainfo | Kommentit poissa käytöstä